AF Etableringspartner

AF Etableringspartner

AF Etableringspartner verkar främst i Mälardalen och hjälper fastighetsägare att lyfta deras fastigheter och att bli av med vakanta lokaler. De arbetar bland annat för att olika typer av verksamheter ska etablera sig och bidra till människoflödet samt lönsamheten i de befintliga fastigheterna.

De erbjuder:
– Kommersiella fastigheter
– Uthyrning
– Förvaltning
– Rådgivning


För 10 år sedan flyttade Aram Kevorkov från Armenien till Sverige.


Idag är han 27 år och och driver tillsammans med kollegan Fredrik företaget AF Etableringspartner.

Redan medan Aram gick i skolan, sommarjobbade han inom fastighetsskötsel på ett bolag i Torshälla. Det utvecklades efter studierna till ett arbete som
fastighetsskötare och ett intresse att utbilda sig vidare inom branschen.

– Jag läste en tvåårig utbildning till drifttekniker, berättar Aram. Just när studierna var klara, kom jag på att det var inte alls det jag ville göra! (skratt)

Aram sökte istället en tjänst på företaget där han hade praktik och började arbeta i deras reception. Han avancerade inom kort, blev förvaltningsassistent och fick syssla med bostadsuthyrning mot privatkunder.

Det var roligt, men Aram önskade något mer dynamiskt och utmanande, där man fick chansen att förhandla och träffa företagare. Han fick mer och mer ansvar och fokus hamnade på lokaler. Efter fyra år tog jag modet till mig att säga upp mig och starta ett eget företag. Det var hösten 2019 och med andra ord precis när hela världen plötsligt brann. Jag tajmade ganska exakt in den stora pandemins start!

Innan Aram gjorde slag i saken, ville han få med sig en kunnig partner. Frågan ställdes till Fredrik Pettersson, som redan drev ett företag och var fastighetsägare – och där föddes AF Etableringspartner.

Fredrik har varit med och byggt Stiga Sports Padel Arena, där vi sitter idag. Vi fick därmed möjligheten att utforma kontorslokalen så som vi önskade, det är ett riktigt bra ställe att arbeta på och vi stormtrivs. Det är lätt att ta sig hit och det lämpar sig perfekt för möten – gärna med en padelmatch efter. Det är många företagare som rör sig här, vilket gör att man nätverkar och träffar många intressanta människor… och vi älskar givetvis padel också!

AF Etableringspartner hade tur – trots den dåliga timingen med Coronapandemin – och fick in uppdrag och det har sedan dess rullat på i två år. Aram har specialiserat sig på rådgivning och fungerar som konsult mot fastighetsägare med kommersiella fastigheter. Efter många år i fastighetsbranschen har han bra koll på läget, då han jobbat sig upp och lärt sig allt från grunden. Han betonar också vikten av lägga sin tid rätt och att försöka outsourca sådant man själv inte har koll på till olika specialister. ”Själv bör man försöka att fokusera på sin kärnverksamhet, för vem ska annars göra det?


Idag samarbetar vi med Torbjörn & Frallan AB som hjälpt oss med vår marknadsföring, utformat vår hemsida och verkat som rådgivare gällande olika typer av annonsering.

Det är en djungel och man behöver en bra plan på hur man ska synas och var, vilket varierar beroende på vilken målgrupp vi vill nå just då. Torbjörn & Frallan hjälper till att gräva fram möjligheter och sen renar vi det tillsammans. Man får testa sig fram, utvärdera och sen välja det som fungerar bäst.

Jag tycker att man ska ta hjälp av de som kan mer än man själv, annars hinner man inte med det andra som ska göras på bolaget. Dygnet har ju faktiskt bara 24 timmar, även för oss egenföretagare.

366 494 Torbjörn och Frallan