Blomgrens Fordonsteknik

Blomgrens Fordonsteknik

Blomgrens fordonsteknik inreder och utvecklar arbetsfordon och fungerar som en teknisk support för länets blåljusenheter, som t.ex Räddningstjänsten och ambulansen. De arbetar även som racingmekaniker och utför motorsportstjänster internationellt.

Far och farfar Blomgren började redan på åttiotalet att utrusta bilar med komradio och den tidens teknik. Sonen Jesper Blomgren som hängt i verkstan sedan barnsben har alltid gillat att skruva med mobiltelefoner och dylikt. Han gick motorsportsgymnasiet och arbetade sedan som racingmekaniker runtom i Sverige och Europa.

2013 blev Jesper sugen på att driva något inom branschen som han var mer eller mindre infödd i och startade Blomgrens fordonsteknik tillsammans med brodern Pontus och pappa Pelle Blomgren. Idag tas alla stora beslut gemensamt inom familjen och företaget har utvecklats från fordonselektronik till att även erbjuda elektroniska körjournaler, komradio, alkolås, fordonsbelysning, bilinredning samt motor- och parkeringsvärmare med mera.

Ja, vi är fortfarande under uppbyggnad, men nu är vi på god väg, skrattar Jesper. Vi vill fortsätta att utvecklas och växa med fler anställda. Jag köper, säljer, administrerar och har halva min tid på verkstaden. Det är ganska skönt med kontoret efter många år med långa dagar, kvällar och helger i verkstaden. Nu får jag använda huvudet på ett annat sätt, vilket är tillfredsställande och något jag ska göra mer framöver. Men skruva helt kommer jag aldrig att sluta göra!

Angående sin marknadsföring har Blomgrens legat ganska lågt tidigare och egentligen bara haft en enkel hemsida.

För något år sedan ville de utvecklas även på den fronten och började höra sig för bland affärsbekanta och blev hänvisade till Torbjörn & Frallan. Ett möte bokades och allt kändes bra och inom kort fanns en ny, snygg (och effektiv!) hemsida uppe.

Nu syns vi mycket bättre, säger Jesper. Tidigare hade vi till exempel vår mailadress på hemsidan, men har nu ändrat till ett formulär som intressenter kan fylla i. Vi har också sökoptimerat vår hemsida och får därmed fler förfrågningar och märker att folk som tidigare inte visste att vi fanns numera hittar oss.

Vi får även förslag av Torbjörn & Frallan på hur vi kan göra på Facebook. Och allt det här med Google – det är inget jag själv kommer att sätta mig in i, utan det får Torbjörn & Frallan ordna. De kan ju den biten – det har vi ju sett kvitto på.

366 494 Torbjörn och Frallan