Stiga Sports Padel Center

Stiga Sports Padel Center

Robert Dahlén, Fredrik Hörnell och Martin Stenström var på tennisträningsläger i Spanien där blev de bekanta med padel.

Tanken föddes att ta med den populära sporten hem och att bygga en riktigt bra arena. Det var dock inte lätt att veta om padel var en fluga eller en trend som skulle hålla i sig, men med facit i handen kan vi säga att starten av ett padelcenter var ett bra beslut.

Trion bakom STIGA Sports Padel Center är vänner sedan länge. Det började på Strängnäs Tennisklubb. Martin och Robert satt i styrelsen och Fredrik jobbade på klubben och att de var ett bra team rådde det inga tvivel om. År 2016 föddes tankarna i det soliga Spanien och redan år 2017 startade trion upp verksamheten i en lokal på Folkestaleden. Lokalen var obemannad vardagar och dagtid och tidsbokningen sköttes digitalt. Under kvällar och helger turades killarna om att vara på plats och sköta om padelcentret.

Det dröjde inte länge innan de växte ur lokalen på Folkestaleden och tankarna om att expandera verksamheten kom.

Det dröjde inte länge innan de växte ur lokalen på Folkestaleden och tankarna om att expandera verksamheten kom.

Vi ville skapa en mötesplats, ett ställe där man vill hänga kvar när matchen är över. Ett center där man kan spela en match med sina kollegor eller affärspartners och sedan ta ett möte i våra lokaler, om man vill och behöver. Ett mer levande center än det obemannade vi hade på Folkestaleden.

Nyinvesteringar behövdes och jobbet började med att lägga planen med banken och övertyga samarbetspartners om att projektet var en god idé – då det fanns viss konkurrens i stan. Tack och lov gick det vägen! Nätta 4000 kvadrat landade den nya hallen på och år 2021 slog trion upp dörrarna till STIGA Sports Padel Center på Mått Johanssons väg. Här finns förutom padel, PT-studio, gym, Salladshallen by Kalas, naprapat och Fotexperterna och relaxavdelning. Man kan även hålla olika event hos STIGA Sports Padel Center såsom: konferenser för upp till 40 personer, hyra av relaxavdelning för cirka 20 personer och bubbelbad för upp till 14 personer.

Vi körde traditionell marknadsföring själva från första början och märkte att nyfikenheten för oss var stor utifrån.

Vi var med I Sveriges Radio P4, SVT lokalt och lokala tidningar. Det hjälpte oss en bra bit på vägen. När vi anlitade Torbjörn och Frallan var det för att de besitter kompetens som vi själva saknar. De gör till exempel Google-annonsering åt oss och har byggt en hemsida som svarar upp för den annonseringen. Det har lett till att vi nu har höga siffror på hemsidebesök som vi tidigare missade. Strösökningar fångas upp och gör att vi konverterar fler kunder. Det fungerar med andra ord väldigt bra.

366 494 Torbjörn och Frallan